Ajojahti suomalaista työntekijää kohtaan! Mitä tapahtui?

Donate

DmitryTrubnikov
Published on Aug 7, 2021
Ihailemme useasti Suomen itsenäisyyttä ja puhumme myös siitä. Kun vaikkapa joku punavihreä poliitikko yrittää viedä Suomelta asteittain itsenäisyyttä erilaisilla poliittisilla päätöksillä, asiaa perustellaan yleensä siitä näkökulmasta, ”ettei itsenäisyys tässä katoa minnekkään ja Suomi on juridisesti itsenäinen valtio silti”.

Itse kannatan Suomen itseänisyyttä, enkä usko enään siihen, että Suomi olisi täysin itsenäinen valtio. Ehkä se on paperilla itsenäinen, mutta asioita kannattaa pohtia konkreettisemmasta näkökulmasta. Siksi kannatan Suomen uudelleenitsenäistymistä eli tulen pitämään politiikassa separatistista linjaa, jonka avulla voimme irroittaa Suomen valtion haitallisista tekijöistä ja rakenteista. ”Separatismi on liikehdintää jonkin alueen tai väestön irrottamiseksi nykyisestä valtiomuodostelmasta.” Suomen tulisi purkaa esimerkiksi riippuvuutta Euroopan unionin kanssa, sekä asettaa ruotsin kieli samaan tasavertaiseen asemaan, kuin muut ulkomaan kielet.

Pääperiaatteina ovat mahdollisuus ja velvollisuus puhua Suomessa joka kolkassa suomen kieltä ja päättää Suomessa suomen asioista eduskunnassa. Sillä tavalla, kuten oli ennen – tai jopa vielä itsenäisemmin, kuin oli ennen. Suomessa on monia ruotsinkielisiä alueita, joissa äänestetään Ruotsia edustavaa puoluetta – RKP:tä ja puhutaan ulkomaan kieltä ruotsia. Tätä kutsutaan ruotskinkieliseksi vähemmistöksi ”suomenruotsalaisilla alueilla”. Ilmiö on alkanut leviämään pääkaupunkiseudullekin, jossa on ruotskinkielisiä kouluja ruotsinkielisiä varten. Koko maahan säädettiin väkisin pakkoruotsi ideologisista syistä 70-luvulla. Tämän myötä kaikkialla tulisi osata ruotsia, myöskin töissä. Tämä on vahva rasite potentiaalisille työntekijöille, sekä valtion resursseille. Kaikkien pitää puhua ruotsia, jotta vähemmistö kokisi olevansa Ruotsissa, kun on todellisuudessa Suomessa.

Minun mielestäni ihmiset, jotka ajattelevat olevan jonkinlainen oikeus puhua toista kieltä tai ajattelevat kielivähemmistön olevan rikkautta loukkaavat itse kielivähemmistöä. Minä kunnioitan suomenruotsalaisia täysmääräisesti samanlaisina ihmisinä, kuten muitakin Suomessa asuvia, sillä olen tasa-arvon kannattaja. Siksi haluan, että heillä olisi samalaiset oikeudet ja velvollisuudet, kuin muillakin. Hekin pystyvät halutessaan alkamaan puhumaan suomen kieltä. Itse olen maahanmuuttaja, joka saapui 3-vuotiaana Suomeen Venäjän federaatiosta ja alkoi opettelemaan kieltä päiväkodissa. En ikinä tullut ajatelleeksi, että pitäisi puhua muiden kanssa venäjää tai että muiden tulisi puhua minun takiani venäjää. Halusin olla kuten muutkin ja puhua suomen kieltä.

Ruotsalaisia kouluja ei tarvita, eikä myöskään ruotsalaista puoluetta. Voimme kaikki elää yhdessä ja puhua Suomea. Emme tarvitse pakkoruotsia tai ruotsin kielen vaatimuksia minnekään. Emme tarvitse EU-parlamenttia tai komissiota, vaan tarvitsemme hyvän ja toimivan eduskunnan.

Category

Share Stream

  • 560 x 315
  • 640 x 360
  • 853 x 480
  • 1280 x 720

Add to

Flag Stream

Rate stream

Rate stream