Verkkostudio LIVE - "Totuus täältä Donbassista" - 6.4.2021 alkaen klo 19!

Donate

Verkkostudio
Published on Apr 6, 2021
Täällä Euroopan ainoan käynnissä olevan sodan keskellä Donbassissa on suhteellisen tyyntä, keskellä geopoliittista pyörremyrskyä. Ukrainan vallankaappaus suunniteltiin kaukana Kiovasta, joten sen syttämä sisällissotakin ratkaistaan kaukana täältä. Verkkostudiossa Janus Putkonen Luganskin Kansantasavallasta ja Jouni Koistinen Suomen Savosta.

Olin päätoimittanut Verkkomediaa vuosien ajan, tarjoten valtamediaa haastavan tietouden suomalaisille, kun 2013 Ukrainaan masinoitiin CIA-käsikirjan mukainen vallankumouksen pyrkimys, joka kantoi nimeä ”euromaidan”. Uutisoin päivittäin Ukrainan tapahtumia ja paljastuksia, realiteetteja siitä mistä valtamedia ei hiiskahtanutkaan.

Lännen ja erityisesti Yhdysvaltojen ja EU:n kädenjälki oli kaikkialla estämässä vaaleilla valitun presidentti Janukovichin pyrkimystä pitää Ukraina irti ”tarjotusta” EU:n assosiaatiosopimuksesta ja säilyttää hyvät kahdenväliset suhteet Venäjään. Länsi päätti kaapata vallan Venäjän strategisen liittolaisen ja alueellisesti sen omalla etupihalla.

Euromaidan kaapattiin Ukrainan äärinationalistien toimesta lännen tuella ja vallankumousliike aseistettiin taistelemaan Ukrainan sisäministeriön Berkut-poliiseja vastaan. Traaginen tilanne johti äärimielisen Oikeistosektorin perustamiseen ja lopulta aseistettuun vallankaappaukseen helmikuussa 2014, joka myytiin länsimaalaisille toki ”rauhanomaisten mielenosoittajien demokratiavaatimuksena”. Täyttä roskaa.

Menin henkilökohtaisesti Maidanille maaliskuussa 2014 todistamaan ”kolmatta Maidania”, joka seurasi aseistettua vallankaappausta. Tilanne Kiovan keskustassa oli jännittynyt ja Ukraina ankarasti jakautunut nationalistien ja patrioottien välillä. Vallankumouksessa petetyksi tulleet Ukrainan patrioottiset voimat ottivat Maidanin hallintaansa, samalla kun Venäjä-vastaiset nationalistipataljoonat koottiin ja pikakoulutettiin lähetettäväksi Itä-Ukrainaan ”taltuttamaan kapinallisia”. Keskustelin, näin ja opin kaiken – mikä nähtiin ja kuultiin tuolloin myös Donbassissa.

Äärimmäiset provokaatiot tapahtuivat ja sisällissota syttyi, aivan kuten minulle Maidanin tuolloin joukkoja komentanut upseeri etukäteen Kiovan junttahallinnon seuraavista pyrkimyksistä varoitti. Hän ei olisi missään nimessä noussut aseisiin maanmiehiään vastaan, mutta vaati uutta vallankumousta Kiovan keskustassa ulkoisesti johdettuja ja hallittuja nationalistivoimia vastaan. Ikävä kyllä, vastavallankumous tukahdutettiin.

Totuus on pitkä kertomus, mutta jos kiinnostaa tietää siitä, mitä vuonna 2015 tullessani Donbassiin sisällissodan keskelle ja sen jälkeen asuttuani ja työskenteltyäni täällä kansainvälisissä median johtotehtävissä kuuden vuoden aikana olen kuullut, oppinut ja nähnyt, sitten kuuntelet tänään Verkkostudio LIVE:n Donbassin tilannetta käsittelevän lähetyksen. Jos sinua kiinnostaa NATO:n hallitseman Ulkopoliittisen instituutin ns. ”asiantuntijoiden” näkemykset täältä, jossa he eivät ole koskaan edes käyneet, sitten pysyttele YLE/HS/IL/IS/STT -propagandassa.

Donetskin Kansantasvallat on tänään hiljentynyt suruun 5-vuotiaan pojan murhaamisesta viime lauantaina ja tutkimukset Ukrainan lennokkipommituksesta on aloitettu sekä Donetskissa että Moskovassa. Huomaamme, että Moskova on kansamme surusta raivoissaan vuosia jatkuneista sotarikoksista, samalla kun kyyninen NATO keskittää joukkoja.

Venäjän armeija ei ole vieläkään täällä Donbassissa, mutta… joko pian herään kotonani läntisen armeijakunnan taisteluhelikopterien roottorien vapauttavaan ja ainakin alueellisen rauhan mukanaan tuomaan jylinään? Ehkä. Sitä täällä on vuodesta 2014 saakka toivottu ja odotettu, samalla kun torjuntalinjoja länttä vastaan on pidetty kovissa taisteluissa.

Todellisuus voi kuulostaa oudolta ja epäuskottavalta EU-Suomen aivopesukoneesta käsin kuultuna, mutta suosittelen edelleen, kuten jo yli 10 vuotta valtamedian haastavan toimitustyön päätoimittajana – sulkekaa se televisio! Ei lännen valtamediaa kiinosta totuus, eivät he ota yhteyttä maanmieheensä ja kysy, että mikä täällä on tilanne. Heitä ajaa rahoitus, jota kiinnostaa ainoastaan lännen valtaliiton geopoliittisten intressien edistäminen.

En yleensä paljoakaan juttele tilanteesta Donbassissa, joka on vakiintunut torjuntavoitto Donetskille ja Luganskille vuosien myötä, ja johan sen vanha kyläviisaus opettaa, ettei sutta kannata huutaa liiaksi, jotta sitten jos tarvetta huudolle on, sitä myös kuunnellaan. Ehkä sitä kuunnellaan nyt.

Ainakin on aika taustoittaa tilannetta ja kertoa tosiasiat, kun maailmalla kerran paljon tilanteesta puhutaan. Toisaalta jos asemasota eskaloituu täysimittaiseksi sodankäynniksi, sitten tulee kiirettä, koska olen sen keskellä ystävieni ja läheisteni kanssa, mahdollisesti ainoana ulkomaisena toimittajana Luganskissa – vain reilu 10 kilometriä nykyiseltä etulinjalta.

Katso ja kuuntele – ajattele ihan itse. Ymmärrät kyllä totuuden sen kohdatessasi, koska logiikka faktoilla sekä realiteeteilla on pettämätön eikä niiden askeleet unohdu. Ei ole mitään keksittävää, vain ymmärrettävää. Suorassa lähetyksessä voit kysyä, keskustella ja kommentoida vapaasti niin Youtuben kuin Tokentuben striimien LIVE-chateissa.

Category

Share Stream

  • 560 x 315
  • 640 x 360
  • 853 x 480
  • 1280 x 720

Add to

Flag Stream

Rate stream

Rate stream

Up next