Pitääkö Suomen olla se idiootti, jota muut vievät 6-0 joka ainoassa hankkeessa? Tytti Tuppurainen - KYLLÄ !

Donate

Voodoo Denier
Published on Feb 4, 2021
lähde : https://youtu.be/ALFxxDJcIaw
Suomen osuus velkapaketista on 6,6 miljardia euroa ja se maksetaan vuosina 2028-2058. Suomen piti alun perin saada 3,5 miljardia euroa, mutta tällä hetkellä osuus on kutistunut arvioiden mukaan noin 2,6 miljardiin euroon. Tuppuraisen mukaan osuus voi kutistua vielä edelleen, noin 1,4-1,5 miljardiin euroon.

Suomen osuus on kutistunut, koska maamme on pärjännyt koronapandemiassa taloudellisesti monia muita paremmin. Käytännössä olemme tukeneet oman maan taloutta isolla velkapaketilla, jonka seurauksena saamme EU:ltä vähemmän elvytysrahaa.

Taloudellisesti diili on kannaltamme järjetön. On kehuttu, miten meidän pitää olla mukana olla tukemassa koko EU:n elpymistä, koska maamme elää viennistä. Olisi rehellistä kertoa, että Suomen viennistä menee eniten EU-rahaa saaviin maihin, noin 7 prosenttia. Italian ja Espanjan vientimme oli ennen koronaa noin miljardin euron luokkaa vuositasolla.

Ylen ykkösaamussa Tuppurainen ilmoitti kuin ohimennen, että pahimmillaan Suomen velkaosuus voi nousta kaksinkertaiseksi sopimuksen bkt-osuuteen nähden. Tämä tapahtuu, jos jotkut maat eivät maksa omaa osuuttaan jättivelasta. Tällöin Suomen velaksi tulee 13,2 miljardia euroa.

Joukko Suomen johtavia talousasiantuntijoita on sitä mieltä, että elvytysmekanismi on Suomen kannalta äärimmäisen huono paketti. Se on samalla merkittävä askel kohti EU:ta tulonsiirtounionina. https://pelastusrahasto.fi/blogi/

SDP on Marinin ja Tuppuraisen johdolla perustellut elvytyspakettia sillä, että sen avulla unionin jäsenmaat nousevat nopeammin koronan aiheuttamasta taantumasta. Elvytyspaketin ehdoissa katsotaan kuitenkin pääosin maiden talouskehitystä ennen koronaa. Valtion virallista linjaa vastustavien talousasiantuntijoiden mukaan kyse on suuresta puhalluksesta, jossa Suomelle on varattu vain maksajan rooli.

Demarit ovat myös myyneet pakettia ”vain kertaluonteisena”. Puolueen konkareihin kuuluva Erkki Tuomioja sitten vihdoin uskalsi sanoa ääneen, että elvytysrahastosta tulee pysyvämpi ratkaisu. No, tiedämmepä ainakin, mihin veroeuromme tulevaisuudessa matkaavat.

Aivan keskeisessä roolissa tulee olemaan elvytyspaketin käsittely eduskunnassa. Demarien mukaan paketin hyväksymiseen riittää yksinkertainen enemmistö, mutta perustuslaki- ja muilla valiokunnilla voi olla tästä eriävä näkemys. Tämä tulee olemaan hyvin äärimmäisen tärkeä kysymys, sillä määräenemmistöä tämä tulonsiirtounioniin siirtyminen ei eduskunnassa tule saamaan.

Ei meidän kannata olla se luokan idiootti, jota muut vievät 6-0 joka ainoassa hankkeessa.

Joskus pitää olla rohkeutta sanoa ei.

Category

Share Video

  • 560 x 315
  • 640 x 360
  • 853 x 480
  • 1280 x 720

Add to

Flag Video

Rate video

Rate video

* Comments have been disabled