Vakavia oireita myrkyllisistä maskeista Kanadassa

Donate

KIELIKELLO
Published on Mar 31, 2021
https://montreal.ctvnews.ca/i-just-now-feel-a-bit-betrayed-quebec-teachers-and-parents-respond-after-potentially-toxic-masks-pulled-1.5364638

MONTREAL - Quebecin hallitus pyytää koululautoja, päivähoitoja ja terveysverkostoja lopettamaan sellaisen maskin käytön, jonka Health Canada varoitti olevan myrkyllistä keuhkoille.

Ihmisiä on jopa pyydetty "varastoimaan naamiolaatikot välittömästi turvalliseen ja eristettyyn paikkaan" hälyttävän varoituksen jälkeen.

Harmaat ja siniset naamiot tunnistetaan koodilla SNN200642, ja ne ovat toimittajalta Metallifer, maakunta sanoi.

CTV Newsille toimitetun lausunnon mukaan maakunta jakoi 30,6 miljoonaa SNN200642-naamiota perhe-, koulutus- ja korkeakoulutusministeriön alaisille verkostoille.

Tammikuusta lähtien maakunta on jakanut kouluverkolle 116 miljoonaa naamiota, joista 4,6 miljoonaa oli SNN200642-linjaa.

"Siksi se on pieni osa päivähoitopalveluille ja kouluihin jaetuista naamioista", sanoi kansanterveysministeri Marjorie Larouche.

Montrealin kauttakulkutyöntekijät oppivat viimeisimmin, että heille annettiin myös ongelmalliset naamiot, vaikkakaan ei maakunnasta - kaupungin kauttakulkutoimiston mukaan se teki oman tarjouskilpailunsa

Torstain ilmoituksessa Health Canadan johtaja kirjoitti "mahdollisesta nousevasta riskistä" kasvomaskilla, joka oli päällystetty nanoformigrafeenimateriaaleilla.

Virasto "tunnisti potentiaalin varhaiselle keuhkotoksisuudelle, joka liittyy nanoformigrafeenin hengittämiseen", se kirjoitti. Se pitää maskien aiheuttamaa riskiä "mahdottomana hyväksyä".

Ilmoituksessa ei selitetty tarkemmin, mitä löydettiin.

"Nanoformigrafeeni" viittaa maskien hiilipäällysteeseen. Se on valmistettu grafeenista, eräänlaisesta hiilestä, nanomuodossaan, mikä tarkoittaa erittäin pieniä hiukkasia yhdessä tiukassa kerroksessa.

Lausunnossaan Metallifer sanoi, että sen yritys ei valmista naamioita ja että kun se tuo tuotteita Kiinasta, ne "olivat tuolloin täysin päteviä".

"Pandemian alusta lähtien Metallifer on käyttänyt laajaa toimittajien verkostoaan Kiinassa tarjotakseen asiakkailleen laadukkaita suojanaamareita, jotka täyttävät nykyiset standardit", sanoi Metalliferin presidentti Michel Filion.

Yritys keskeytti välittömästi kaiken maskien myynnin ja jakelun ja pyytää asiakkaita turvaamaan jäljellä olevan varaston.

Yksi Quebecin päiväkodin opettaja sanoi, että koululautakuntien perjantaina tekemä muistutus oli järkyttävää, varsinkin kun hän oli viime aikoina huomannut huonovointisuuden naamareissa.

"Minusta tuntuu juuri nyt petyneen, että jokin hallituksen määräämä aiheuttaisi vahinkoa meille", sanoi opettaja, joka ei halunnut tulla tunnetuksi.

Hän uskoo, että kyseiset naamiot otettiin käyttöön joulun ympärillä, hän sanoi.

Hän kuvaili maskien käyttämisen tunnetta "kissan karvan hengittämiseksi".

Naamiot joka päivä, "Minusta tuntuu hieman väsyneemmältä ja minulla on päänsärkyä useammin, ja olen kuullut tämän lukuisilta työtovereilta", hän sanoi.

Hän kertoi myös huomanneensa, että he hajuivat muovimaisen ja käyttävät omia lääketieteellisiä naamioitaan niin usein kuin pystyi.

NFSB sai eilen iltapäivällä tietää, että Health Canada tutkii tiettyjä menettelynaamioita. Nämä ovat naamarit, jotka ... Useat vanhemmat ovat kertoneet CTV Newsille, että palautetut naamiot oli annettu heidän lapsilleen.

"Se todella koskee minua", sanoi vanhempi Melissa Nieuwenhof. "Tällä hetkellä meillä ei todellakaan ole mitään lääketieteellistä tietoa, ja se todella jättää meidät levottomaksi."

QUEBEC jäljittää, mihin naamiot lähetettiin

Vaara havaittiin alustavassa riskinarvioinnissa, Health Canada sanoi, eikä ole olemassa "valmistajan todisteita" maskien turvallisuuden osoittamiseksi.

Ilmoitus oli osoitettu kaikille maakuntien terveysministeriöille. Quebec puolestaan ​​kirjoitti oman neuvonsa järjestelmäänsä kuuluville.

"Jakelun lopettamisen lisäksi verkkoja on myös pyydetty varastoimaan naamiolaatikot välittömästi turvalliseen ja eristettyyn paikkaan", maakunta kirjoitti.

"Heillä on kuitenkin muita peitteitä muilta toimittajilta palvelujen jatkuvuuden varmistamiseksi."

Quebecin viranomaiset sanoivat myös, että julkisten hankintatoimistojen kanssa tehdään tarkastuksia "jäljittämään laitoksia, jotka olisivat voineet saada tätä hiukkasia sisältäviä naamioita".

He sanoivat myös, että se on mahdollinen riski ja että hallitus toimii ennakoivasti vaarojen välttämiseksi.

- Raportoijana CTV Newsin videojournalisti Gabrielle Fahmy

Category

Share Video

  • 560 x 315
  • 640 x 360
  • 853 x 480
  • 1280 x 720

Add to

Flag Video

Rate video

Rate video

sporttikameravirtapankki