Ihmispalvonta?Gurut/lahkot/pyhimykset/pahikset/julkkikset jne / Mihin tarpeeseen? ?? kts.myös kuvaus

Donate

filosagapi
Published on Feb 18, 2021
Heippa, (video on kuvattu 6.2.2021)
tällä videolla juttelen aiheista gurut/pyhimykset ja jalustalle nostaminen. (tai päinvastoin)
Miksi me nostamme joitain ihmisiä eri korkuisille jalustoille?
Niin ns. hyvässä kuin pahassa. (teot ne on ja tulokset, mihin kait olisi hyvä kiinnittää huomiota, eikä henk koht johonkin ihmiseen)
On tervettä ja inhimillistä pitää esikuvia, jotka tukevat omaa arvomaailmaa, mutta kuten tiedämme, niin aina se arvomaailma ei välttämättä johda meitä sellaiseen ns.hyvään, joka olisi kaikille parhaaksi ja joka kunnioittaisi elämää, ihmisyyttä ja kaiken pyhyttä. Edes omaamme.
Aina se ei opeta meille tervettä nöyryyttä ja elämän kunnioitusta.
Toki, oomme sitä aina arvioimassa oman keskeneäisyytemme kanssa, ihmisinä ja jopa voisin sanoa osana jotain pyhyyttä.
Ihan varmasti kaikilla on ihmisiä, instituutioita, käsitteitä yms joita halajamme elämäämme itsemme ulkopuolelta ja niin kait kuulukin olla. Mutta miksi nostaa jotain jalustalle saatika pyhimyksesi (tai paholaiseksi)? Etsimmekö jotain sellaista itsemme ulkopuolelta tai ulkoisen kautta heijastaen, joka sattaisi löytyä sisäisen kautta, eikä se silti olisi itsekästä? Traumaattisia kokemuksia, traumaattisia lapsuuksia, joita korjaamme joskus koko elämämme ajan.
Voisko elämä olla muutakin kuin traumoista paranemista? Voisiko se olla elämän elämistä ja oman yksilöllisyyden ilmentämistä ja mitä kautta se voisi tapahtua?
Esimerkeiksi otan videolla esim Äitiamman ja ÄitiTeresan, sekä sivuan myös Jeesusta, Hitleriä ja jotain ns. lahkoja.
Ei siis itsesessään kysymys ole näistä ihmisistä ihmisinä, vaan siitä, miksi olemme nostaneet tai laskeneet heidät jonkinlaiseen "asemaan", mahdollisesti omista tarpeistamme käsin.

Category

Share Video

  • 560 x 315
  • 640 x 360
  • 853 x 480
  • 1280 x 720

Add to

Flag Video

Rate video

Rate video

Up next
Autoplay