Abitti - Ylioppilaskirjoituksissa tietokone käynnistetään Linux-pohjaiseen käyttöjärjestelmään erilliseltä USB-tikulta | Tee tikku Windowsissa näin | Opetusvideo

Donate

Linux
Published on Mar 26, 2021
Abitti on Ylioppilastutkintolautakunnan tammikuussa 2015 julkaisema koejärjestelmä. Abitti syntyi tarpeesta antaa tuleville ylioppilastutkintoon osallistuville kokelaille ja kokeita järjestäville lukioille mahdollisuus tutustua ylioppilastutkinnon koejärjestelmään. Abitin myötä lautakunta saa myös arvokasta tietoa koejärjestelmän kehittämistä ja koepäivien tukea varten.

Tällä opetusvideolla käydään lävitse vaiheelta kuinka Abitti-tikun tekeminen, päivittäminen ja boottaaminen (eli käynnistäminen) tapahtuu.

Videolla käytetyt linkit:

► Abitin lataaminen (Käynnistysvaihtoehtojen selitykset saman sivun alaosassa) https://www.abitti.fi/fi/paivitykset/
► balena Etcherin lataaminen
https://www.balena.io/etcher/

Videota saa käyttää vapaasti opetustarkoituksissa, kunhan videon alkuperäinen tekijä, julkaisija ja julkaisupaikka (Lauri Vehkaoja, YouTube) mainitaan. Videon käyttö kaupallisesti on kiellettyä.

► Abitti-kokeessa käytetyt tietokoneet
http://hwdata.abitti.fi/
Lautakunta julkaisee listaa konemalleista, joita on käytetty onnistuneesti Abitti-koejärjestelmän käynnistämiseen. Jos hankittava kone löytyy viimeksi käytettyjen koneen listasta, kone käynnistyy suurella todennäköisyydellä Abitti-järjestelmällä.

Lähde: shorturl.at/lyEV0

Category

Share Video

  • 560 x 315
  • 640 x 360
  • 853 x 480
  • 1280 x 720

Add to

Flag Video

Rate video

Rate video