Entäpä jos maailmamme onkin jotain aivan muuta kuin kuvittelemme?

Donate

VoyagerOfTheUnknown
Published on Mar 8, 2021
Oletko koskaan pohtinut mahdollisuutta, että meille ei olisikaan kerrottu totuutta tästä maailmasta, jossa elämme? Joidenkin amatööritutkijoiden mielestä saatamme elää kadonneen korkeakulttuurin raunioilla. Mutta viedäänpä tämä ajatusleikki vielä hieman pidemmälle. Entäpä jos tämä kadonnut kulttuuri on ollut meitä niin huikeasti edellä, ettemme edes kykene ymmärtämään sen tekniikkaa? Entäpä jos tälle ”kadonneelle maailmalle” ei ollutkaan aivan samantekevää, mihin he rakennelmansa pystyttivät?

Tietenkin asiaa voidaan lähteä pohtimaan myös niin sanotun simulaatioteorian näkökulmasta. Joidenkin mielestä maailmamme onkin jonkinlainen simulaatio, jota saattaa ylläpitää jonkinlainen supertietokone. Meneekö jo liian villiksi? Niin, tutkijoiden mielestä avaruuden simuloimiseen tarvittaisiin niin valtava tietokone, että sellainen olisi mahdotonta.

Mutta mistä voit tietää, ettet ole tällä hetkellä vaikkapa makaamassa tajuttomana, ja kaikki ympärilläsi on aivoihisi kytketyn tietokoneen tuottamaa? Tai mistä voit tietää, että sinua ylipäänsä on fyysisesti edes olemassa? Entäpä jos oletkin pelkkä tietokoneohjelma? Olet varmaankin kuullut ajatusleikistä nimeltä Aivot altaassa? https://fi.wikipedia.org/wiki/Aivot_altaassa

Mikäli aihe kiinnostaa, kannattaa vilkaista myös "kadonnutta maailmaa" käsittelevä video, jossa hieman sivutaan samaa teemaa:
https://tokentube.net/v/2812681230/Mit%C3%A4-tapahtui-kadonneelle-maailmalle-

Mitä suurimmat kiitokset videon alkuperäiselle tekijälle, käykäähän tutustumassa hänen kanavaansa, siellä on paljon muutakin kiinnostavaa materiaalia!
https://www.youtube.com/channel/UCczfmsXHtTkFaVTzogev6aA

Category

Share Video

  • 560 x 315
  • 640 x 360
  • 853 x 480
  • 1280 x 720

Add to

Flag Video

Rate video

Rate video