Suomalainen rekkakuski kertoo tunnelmia Kanadasta

Donate

Rapsodia.info
Published on Jul 22, 2022
Kanadassa on meneillään kapina

Kanadan massiivinen rekkaralli lähestyy päämääräänsä eli maan pääkaupunkia Ottawaa. Toinen perspektiivi YouTube-kanava haastatteli torstaina 27.1.2022 suomalaista Jan-Erik Petäjää, joka on ajanut kaksi vuotta rekkaa Kanadassa. Tämä haastattelu antaa todella hyvän tilannekuvan siitä, mitä Kanadan rekkarallissa todellisuudessa tapahtuu ja mistä kaikesta siinä on kyse. Jan-Erik kertoi, että rekat ovat lähteneet liikkeelle molemmista päistä Kanadaa ja ideana on nyt ajaa Ottawan keskustaan parlamenttitalon ympärille ja pysäyttää vehkeet sinne niin kauaksi aikaa, että valtio suostuu luopumaan näistä koronarajoituksista.

Tässä on lainauksia Jan-Erik Petäjän haastattelusta:

"Tässä ei ole kyse nyt siitä rokotepakosta. Uutisointi on täälläkin valtamediassa todella niukkaa ja osittain vääristelevää. Kyse ei ole tästä rokotepakosta, mikä tuli täällä nyt voimaan, vaan yleensäkin kaikista näistä rajoituksista. Ja tässä ei haeta pelkästään sitä, mikä koskee tätä kuljetusalaa, vaan yleensäkin. Koska täällähän on ravintolat, kuntosalit jne. ihan samalla tapaa rajoitettuina kuin mitä Suomessakin ja ehkä jopa vähän raaemminkin.

Silloin kun tämä alkoi, me asuttiin vielä Winnipegissä. Esimerkiksi leikkipuistot oli vedetty lippusiimoilla siten, että sä et saanut käytännössä lasten kanssa omalta pihalta poistua mihinkään. Ja sitten oli myös tällaisia COVID-poliiseja eli siis ihan tavallisia kansalaisia. Ei mitään virkahenkilöitä, vaan ihan tavallisia kansalaisia, kelle oli annettu jopa isommat valtuuden kuin poliisille. He saivat tulla ilman minkäänlaisia etsintälupia tai mitään sun taloon sisälle tarkastamaan, että asuuko siellä nyt ne henkilöt, ketkä siellä kuuluisi asua vai että onko siellä ylimääräisiä ihmisiä paikalla.

-Tässä onkin siis kyse paljon laajemmasta asiasta kuin vain nyt tämä piikkipakko rajan ylityksen yhteydessä?

-Joo. Tämä on hyvin paljon laajempi. Tämä ei koske nyt pelkästään rekkakuskeille tullutta piikkipakkoa, vaan tämä vaan katkaisi sen kamelin selän.

Tämä on vähän niin kuin nurinkurinen homma siinä mielessä, että kuskit on olleet vapautettuina tähän mennessä kaikista näistä karanteenihommista ja piikkijutuista ja kaikista. Me on nyt ajettu tämä kaksi vuotta tämän pandemian aikana ja meillä ei ole ollut minkään näköisiä rajoitusta enkä ole kuullut, että olisi ollut isoja aaltoja, että kuskit olis sairastuneet. Niin nyt sitten, kun tämä tilanne rupee vähän niin kuin jo rauhottumaan, niin lyödään sitten tällainen rokotepakko päälle. Erikoinen ratkaisu siinä mielessä.

-Se on paisunut aikamoiseksi se liike siellä, päätellen näistä nettivideoista?

-Mitä on huhuja kuullut, niin puhutaan jo yli 100 000 rekasta ja ajoneuvosta, jotka tulee Ottawaan. Ja sitten vielä Amerikan puolelta on tulossa kymmeniä tuhansia autoja kohti Kanadan rajaa. Ja ne, ketkä eivät pääse rajan yli, niiden autojen tarkoitus on jäädä rajan tuntumaan tavallaan tukkimaan ja häiritsemään rajaa ylittävää liikennettä.

Päättäjät ja tavalliset ihmisetkään eivät ilmeisesti ihan sisäistäneet sitä, että mihin tämä tulee johtamaan ja miten tämä tilanne tulee eskaloitumaan. Tämähän on ihan pienessä ajassa paisunut aivan ihmeellisiin mittakaavoihin. Ja esimerkiksi tämä GoFund -rahoitus, tähän on nyt ihan pienessä ajassa kerännyt yli 5 miljoonaa dollaria rahaa. Mikä on tarkoitus käsittääkseni jakaa näille osallistujille polttoainekuluihin ja muihin kuitteja vastaan. Ja näissä saattueissa ei ole pelkästään rekkoja, vaan siellä on ihan tavallisia ihmisiä henkilöautoilla ja pick-upeilla ja millä ovatkaan liikkeellä osallistumassa tähän. Eli kyse ei ole vain ja ainoastaan rekkakuskien hommasta, vaan ihmiset ovat tavallaan vaan saaneet tarpeekseen ja lähteneet tähän mukaan."

Suomessa on myös lähdetty liikkeelle Kanadan esimerkin inspiroimana. Telegramista löytyy Convoy Finland 2022 niminen ryhmä, jossa on jo 6000 jäsentä ja jäsenten määrä kasvaa koko ajan kovaa vauhtia. Tässä on linkki ryhmään: https://t.me/+I-uu9Eo7-PBkNjE0

Suomalaiset rekkamiehet ja myös muutkin vapauden tilastamme huolestuneet kansalaiset verkostoituvat nyt kovaa kyytiä puolustamaan yhdessä maatamme ja perustuslaillisia oikeuksiamme. Lähdetään kaikki yhdessä rohkeasti liikkeelle!

Tässä on kaksi aiempaa julkaisuamme aiheesta:

https://rapsodia.fi/kanadan-rekkakapina-freedom-convoy-2022-2/

https://rapsodia.fi/rekkamiehen-viesti-paaministeri-trudeaulle-2/

Tässä on Justin Trudeaun video pakkorokotuksista: https://rapsodia.fi/kanada-pakkorokottaa-valtion-tyontekijat-2/

Täältä löytyy lisää Kanadan tapahtumista suomennettuja videoita: https://rapsodia.fi/?s=kanada

Tästä löydät alkuperäisen videon Toinen perspektiivi YouTube-kanavalta: https://www.youtube.com/watch?v=HV1fw7Uh2lc&ab_channel=Toinenperspektiivi

Category

Share Video

  • 560 x 315
  • 640 x 360
  • 853 x 480
  • 1280 x 720

Add to

Flag Video

Rate video

Rate video

Up next
Autoplay